Nie wiesz co ugotować dziecku na śniadanie? Jakie dania pobudzą kubki smakowe Twojej pociechy? Zespół Żłobków w Tarnowie wraz z innymi placówkami przygotował książkę kucharską „Pogotujmy razem”, w której jest pełno różnorakich przepisów, jakimi zajadają się maluchy do 3 roku życia.
- W naszych placówkach kładziemy duży nacisk na prawidłowe żywienie naszych maluszków. Wykwalifikowany personel- intendenci i dietetycy wraz z kucharkami z ogromną starannością tworzą jadłospisy i wybierają wysokojakościowe produkty. Dbamy o to, aby posiłki w naszych żłobkach były zdrowe i nieprzetworzone. Każdy najmniejszy szczegół jest dla nas ważny, bo dobrze wiemy, że PEŁNY BRZUSZEK TO SZCZĘŚLIWY MALUSZEK! – informuje Zespół Żłobków w Tarnowie.
Tarnowski zespół żłobków uczestniczył w przygotowaniu książki kucharskiej „Pogotujmy razem”. Znalazły się tam ich przepisy na frittatę z warzywami, kolorową kanapkę „Łódka na morzu”, zapiekankę z makaronem razowym czy bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpety.
"Pogotujmy razem" powstało pod redakcją Joanny Jaczewskiej-Schuetz. Książkę można kupić na stronie internetowej I Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Publicznych i Niepublicznych Żłobków i Klubów Dziecięcych tutaj.
(mt)