Degustacje potraw, prelekcje dietetyka i warsztaty układania zbilansowanego jadłospisu dla osób starszych. Między innymi takie atrakcje będą czekały na seniorów podczas Targu Regionalnego, który zaplanowany jest na 24 września.

kuchnia dla seniora

Podczas części Targu realizowanego dla osób starszych pt. „Zdrowie i aktywność”, seniorzy będą mogli zapoznać się między innymi z informacjami dotyczącymi produktów fermentowanych oraz w jaki sposób wpływają one na organizm. Dowiedzą się także, jakie bakterie są im niezbędne do prawidłowego kształtowania układu nerwowego i odpornościowego.

Seniorzy będą mieli okazję wysłuchać porad dietetyka, spróbować potraw i produktów fermentowanych, a także nauczyć się, jak ułożyć swój jadłospis, by był dostosowany do ich wieku.

Na targu, prócz atrakcji dla najstarszych, pojawią się jak zwykle produkty prosto od producentów, które będzie można zakupić. Handel ruszy o godzinie 9 przy ulicy Giełdowej 15.

Organizatorem jest Tarnowska Agencja Rozwoju Regionalnego.

(mt)